nlc.hu
Gasztro

A bejgli ára 2022 karácsonyán

Ennyiért lehet minőségi bejglit kapni idén karácsonyra

Ipari bejgliből biztos találni majd olcsóbbat, de a minőségük jóval silányabb.
Bejglik a Sütipont mûhelyében Budapesten 2019. december 16-án

Ahogy közeledik a karácsony, egyre több ételnél és élelmiszernél szembesülünk azzal, hogy piszkosul megdrágult. Főleg azoknál sokkoló a változás, amelyeket csak ritkábban fogyasztunk: pontyból például rengeteget karácsonykor fognak eladni, de 40 százalékkal drágábban, mint egy évvel korábban. És készüljünk fel arra, hogy a karácsonyi bejgli ára is nagyot ugrott.

„Idén a minőségi bejglik ára általában 3000 forinttól indul, és nagyjából 4500-5000 forint körül áll meg” – nyilatkozta a VG-nek a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke, Erdélyi Balázs. Hozzátette, hogy az ipari bejglik ennél olcsóbbak lehetnek, de az egy sokkal silányabb minőség.

A drágulás oka, hogy az alapanyagárak a duplájukra emelkedtek,

és a kész bejgli árát már az is befolyásolja, ki mennyiért kapja a szolgáltatójától az energiát.

Aki otthon készít bejglit, annak azzal kell számolnia, hogy a tölteléknek valót körülbelül 20 százalékkal drágábban kell megvennie, mint tavaly, aztán ott van még a vaj és a margarin, amelyek ára szinte duplájára nőtt egy év alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top