nlc.hu
Tuti Tippek

Bérelhető fenyőfa

Már kölcsönözni is lehet a fenyőt Bordányban – van, aki ugyanazt a fát bérli évről évre

A helyiek nagyon örülnek ennek a környezetbarát ötletnek.

Nem kell kivágni a fenyőfákat, hanem kölcsönözni is lehet Bordányban, Csongrád-Csanád vármegyében – számolt be a Tények. Évente több millió fát dobnak ki, de ezen a településen már négy éve bérelhetik a fákat a vevők. Idén 33 közül választhatnak.

A lényege az, hogy 10 ezer forint a kölcsönzési díj. Ha valakinek nagyon tetszik a fa, akkor 10 ezer forintért otthon elülteti, tehát megmarad neki. Vagy akkor is, ha nem vigyáz rá, mert akkor nem tudjuk a következő évben kölcsönözni. Egyébként pedig a 10 ezer forintból 5 ezer forintot vissza fog kapni januárban, amikor visszahozza a fát” – ecsetelte Tanács Gábor, Bordány polgármestere.

A helyiek nagyon örülnek ennek a környezetbarát ötletnek. “Nagyon jó kezdeményezés, már évek óta működik ez a lehetőség. Ezzel a környezetre is odafigyelünk” – dicsérte az ötletet egy helyi lakos.

Van, aki évről évre ugyanazt a fenyőt bérli: “Minden évben vigyázunk rá. Most már ragaszkodok ahhoz, amelyik előző évben volt, tehát minden egyes alkalommal megjelölöm a fát, és a következő évben ugyanazt a fát viszem haza”.

A földlabdás élő fenyőket az önkormányzat csemetekertjében vagy épp közterületen ültetik el, miután visszahozták a vásárlók. “December 20-án kiszedjük a fákat, vödörbe ültetjük, hogy a gyökere ne sérüljön, és 21-én kerül kiosztásra a lakosoknak, akik igénylik ezeket a fákat” – részletezték a menetet.

A vevőknek január 9-ig kell visszahozniuk a fákat, hogy majd jövőre is meg tudják vásárolni.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top