nlc.hu
Tuti Tippek

Karácsonyozás szállodákban

Van olyan szálloda, ahol már hónapokkal ezelőtt elfogytak a szobák karácsonyra

Rengeteg programmal várják a vendégeket ünnepekkor a hotelek.
hotel

Mézeskalács-workshopok, szaloncukor-kereső verseny, házi készítésű lekvárkóstoló és tradicionális ünnepi menü – többek között ezekkel készülnek a szállodák a vendégeknek karácsonyra és szilveszterre – derült ki a Tények körképéből

Egy szakember szerint évről évre egyre több család tölti az ünnepeket hotelekben. Ilyenkor többgenerációs családok gyűlnek össze és karácsonyoznak együtt. Vannak azonban, akik ugyan otthon töltik a családdal a karácsonyt, viszont az ünnepek előtt gyakran utaznak, és például egy rövid wellnessezéssel „készülnek rá” a karácsonyra.

Van olyan szálloda, ahol már hónapokkal ezelőtt elfogytak a szobák az ünnepekre.

A Tényeknek nyilatkozó szakember szerint idén akár megdőlhet a rekord a szállodákban, hiszen már most 35 millió éjszakát töltöttek el a vendégek a szállodákban. „Azt látjuk, hogy már több mint 35 millió vendégéjszaka van ebben az évben, és a mostani, karácsonyi-szilveszteri időszak hozzásegíthet minket ahhoz, hogy akár a 2019-es rekordév számait is túlhaladjuk, tehát ez mindenképpen nagyon szép eredmény. A karácsonyi időszak pedig meglepően népszerű” – emelte ki Kiss Róbert Richárd, turisztikai szakújságíró.

Már most rengeteg külföldi turista érkezett Magyarországra, de sokan főleg a szilvesztert ünneplik sokan a fővárosban. Tavaly Olaszországból és Németországból jöttek a legtöbben Budapestre.

A Szallas.hu foglalási adatai szerint jó pár wellness hotel már november végén telt házas volt az ünnepekre, emellett a városi szállodákban is keresettek az adventi hétvégék. Decemberben a foglalások közel fele hotelekbe szól a szállásfoglaló oldalon. Utánuk az apartmanokat választották eddig a legnagyobb arányban az utazók, minden ötödik foglalás hozzájuk érkezett be. Az előfoglalási adatok alapján a vendégházak 15 százalékban, a panziók 12 százalékban részesültek a foglalások számából. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top