nlc.hu
Tuti Tippek

Félházas lesz a karácsony a szállodákban

Nagyon betett a 4. hullám az idei szállodai karácsonyozásnak

Jelentősen elmarad a várttól a karácsonyi szobafoglalások száma a szállodákban. A szilveszteri időszakra viszont már ígéretesebb a kép.

Egyelőre félházas karácsonyra készülnek a szállodákban. A szeptemberi és októberi belföldi vendégforgalom kiemelkedő volt, de a forgalmas őszi hetek után a járvány felfutása miatt a karácsonyi szobafoglalások száma elmarad a várttól. Az ilyenkor szokásos 80-90 százalékos telítettség helyett most 50-60 százalékon állnak a mutatók – írja a Világgazdaság.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének az elnöke szerint a last minute szállásfoglalási boomra még van esély, ha tartósan csökkenni kezd a friss fertőzések száma, azaz leszálló ágba kerül a negyedik hullám.

hotel

Idén is elmarad a vendégtömeg karácsonykor (Fotó: illusztráció, iStock)

A szilveszteri vendégforgalom várhatóan meghaladja a karácsonyi és a két ünnep közötti időszakét, és a bent maradt szabadságok miatt január első két hetében is hagyományosan intenzívebb időszak jöhet.

Hangolódj a karácsonyra az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top