nlc.hu
Tuti Tippek

Zlatko bácsi karácsonyi mesevilága

Elképesztő karácsonyi fényár: 5 millió fénydísszel aggatta tele a házát egy horvát férfi – videó

Lenyűgöző karácsonyi díszítés Horvátországból.
fényfüzér,

Egy Zágráb melletti kistelepülésen a családi házát és az ahhoz tartozó parkot díszítette fel Zlatko bácsi. A hagyományt 22 éve 70 ezer karácsonyi fénydísszel kezdte – számolt be az RTL Híradó –, az idén több mint 5 milliót aggatott fel.

Idehaza a csákánydoroszlói és a balogunyomi karácsonyi meseházak ugyancsak elképesztő ünnepi fényárban úsznak. A csákánydoroszlóit idén már 400 ezer izzó világítja meg. A kertben a kivilágított szarvasok mellett embernagyságú Mikulás, pingvinek, sőt fejüket mozgató jegesmedvék is helyet kaptak. A házigazda, Gyurján János 14 évvel ezelőtt csupán az ereszt világította ki először, majd sorra jöttek a díszítések – így akart kedveskedni a feleségének. Csakhogy a helyiek figyelmét is felkeltette. Így azért, hogy nekik is örömet szerezzen, egyre gyarapította a dekorációt. Az ország különböző pontjairól buszokkal is érkeznek hozzá látogatók.

Ugyancsak csodájára járnak a balogunyomi karácsonyi meseháznak, ahol az épületet és a kertet csaknem 50 ezer izzó díszíti. Minden évben bővül az ottani dekoráció is, a karácsonyi mesevilág immár 6 éve várja a látogatókat. A ház tulajdonosa megszállottja a karácsonynak, a díszítést pedig már októberben elkezdi a családjával és a helyiek segítségével.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top