nlc.hu
Meghitt percek

A csákánydoroszlói Karácsonyi Meseház díszkivilágítása

Káprázatos lett a csákánydoroszlói Karácsonyi Meseház, sokan járnak a csodájára

Idén már 400 ezer izzó világítja meg.
Meseház,

Színes fényárban úsznak a fák, a kertben a kivilágított szarvasok mellett embernagyságú Mikulás, pingvinek, sőt fejüket mozgató jegesmedvék is találhatók a Vas megyei Csákánydoroszlón, a Karácsonyi Meseházban.

Tizennégy évvel ezelőtt csupán az ereszt világította ki először a házigazda, majd sorra jöttek a díszítések – így akart kedveskedni a feleségének. Csakhogy a helyiek figyelmét is felkeltette Gyurján János. Így azért, hogy nekik is örömet szerezzen, egyre gyarapította a dekorációt.

„Gyakorlatilag egész évben pörög az agyam ezen, nagyon sok munkaóra van ebben. Idén májusban kezdtük különböző háttérmunkálatokkal, és augusztus végén már elkezdtük feldíszíteni a fákat és a hátteret” – árulta el az RTL Híradónak a Meseház tulajdonosa.

A kúp alakú fenyőfa belsejében még fotózkodni is lehet, és fényfüzérrel díszítették a 13 méteres diófát is. Idén körülbelül 400 ezer izzó világít.

Az ország különböző pontjairól buszokkal is érkeznek látogatók. A Karácsonyi Meseházat január 6-ig bárki megnézheti délután 5 és este 8 óra között.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top