nlc.hu
Tuti Tippek

A balogunyomi karácsonyi meseház

Még külföldről is jönnek megcsodálni a balogunyomi karácsonyi meseházat

Mindenkit elkápráztat.
balogunyomi meseház,

Már az utcán is látni a karácsonyi fényeket, a kapun belépve pedig mesevilág fogadja a látogatókat a Vas vármegyei Balogunyomban. Az épületet és a kertet csaknem 50 ezer izzó díszíti. Minden évben bővül a dekoráció, a karácsonyi mesevilág immár 6 éve várja a látogatókat.

A ház tulajdonosa megszállottja a karácsonynak, a díszítést pedig már októberben elkezdi a családjával és a helyiek segítségével. Rengeteg dekorációt saját kezével készített Kurucz József, a nyugdíjas lakatosmesternek ugyanis szenvedélye a szakmája. Hamar elfogyott a hely a lakásban, így született meg az egész karácsonyi mesevilág ötlete. „Nem fértünk már el. Akkor mondom: ne csak a ház, hanem a kert és a környék is legyen feldíszítve. Akkor már mindig jöttek ide nézegetni, amikor kikerültek az égősorok. Akkor mondom, miért csak magamra csináljam? Miért ne gyönyörködjön benne más is?” – mesélte az RTL Híradónak a háztulajdonos.

Naponta sok százan érkeznek, hogy megcsodálják a kivilágított meseházat. Legtöbben a környékről és belföldről jönnek, de idén még külföldiek is csodájára jártak. „Idén a legmesszebbről érkező látogató Angliából jött, de jöttek még Grazból és Bécsből is” – árulta el a lakatosmester.

A balogunyomi meseházra nemcsak a készítője, hanem az egész környék is büszke. A kertet egészen vízkeresztig lehet megcsodálni.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top