A Pénzcentrum utánajárt, hogy a leghíresebb budapesti éttermek milyen ünnepi menüket kínálnak és mennyiért.
A Costes hatfogásos Gourmet Menüje – ami tésztában sült pástétomot, lencsesalátát, tőkehalpürét, gesztenyés tortellinit és burgundi marhát kínál – 19 900 forintba kerül, míg a 2 fő részére szóló karácsonyi ajándékkosaruk – amely többek között szopós malac kocsonyát, portugált hallevest, konfitált kacsacombot és fatörzstortát tartalmaz – 38 ezer forintba.
A Stex Ház Étteremben a halászléért 1690 forintot, a töltött káposztáért pedig 2190 forintot kérnek. A Széchenyi Kertvendéglőben viszont 1790 forint egy adag pontyhalászlé, míg a töltött káposzta 2290 forint.
A Szaletly vendéglőben a 4 személyre szóló bajai halászlé csomagért 6980 forintot, a kemencés töltött káposztáért – 2 személyre – 5180 forintot kérnek. A Naphegy étteremben viszont 2700 forintba került egy adag halászlé, a mangalica töltött káposzta pedig 4550 forintba. A Vogue Boat Café & Restaurant töltött káposztájának az ára azonban kedvezőbb: 2900 forintra rúg; sőt a harcsával kínált halászlé is olcsóbban elvihető tőlük: 2300 forintot kérnek egy adagért.
Bővebb karácsonyimenü-körkép a Pénzcentrum összeállításában.
Kiemelt kép: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor