Mint arról beszámoltunk, a gödöllői Sulyán Cukrászda „Egy falat Mennyország” sütemény szaloncukor-verziója nyerte el Az év szaloncukra 2021 címet. Az év kézműves szaloncukra-díjat idén ugyancsak a gödöllői Sulyán Cukrászda vitte el: a fehér csokoládés, roppanó kekszes trüffel szaloncukra lett a győztes.
Ifj. Sulyák Pál, a Sulyán Cukrászda cukrász olimpiai bajnoka a Tények Plusz kamerája előtt megmutatta, hogyan készül a cukrászda egyik neves kézműves szaloncukra, az ananászos-kókuszos fehércsokis szaloncukor.
Forraljunk fel tejszínt, a fehér csokit pedig olvasszuk fel, majd öntsük össze ezt a kettőt és keverjük simára alaposan. Amikor ezzel megvagyunk, adjuk hozzá az ízesítőanyagokat, azaz a kókuszt és az ananászt.
Ezután tegyük a tölteléket szilikon formába, egyengessük el szépen, majd rakjuk be pár órára a hűtőbe.
A megdermedt tölteléket mártsuk bele a csokiba, majd helyezzük a szilikonos papírra, ahol megdermedhet a csokoládébevonat.