nlc.hu
Ünnepi menü
Töltött káposzta recept Fásy Ádámtól

Így lesz még finomabb az ünnepi töltött káposzta – ez Fásy Ádám ételének a titka

Egy-két plusz hozzávaló is nagyot dobhat az ízén.

Fásy Ádám egyik kedvenc étele a töltött káposzta. A mulatós király – mondhatni – valóságos töltöttkáposzta-szakértő, hiszen körülbelül 210-féle elkészítési módját jegyezte le és gyűjtötte össze. A Mokka egyik korábbi adásában lerántotta a leplet arról, mivel teszi brutál finomabbá ezt a klasszikus ételt, amely nem hiányozhat az ünnepi asztalról.

Fásy Ádám

Fásy Ádám több mint 200 töltöttkáposzta-receptet jegyzett már le – Forrás: TV2 / Mokka – videó

„Édesanyámtól tanultam a töltött káposztát, Békés megyei vagyok. Mi, Békés megyeiek így szeretjük ezt elkészíteni. Az a titka, hogy többféle húsból készítem. Darálok bele füstölt húst is, és ez különleges ízt ad” – árulta el a műsorvezető, aki már halból is készített töltött káposztát. „Csináltam már harcsával töltöttet is, nagyon finom” – jegyezte meg.

töltött káposzta,

A töltött káposzta Fásy Ádám-módra – Forrás: TV2 / Mokka – videó

Arról is mesélt, hogy a családja is nagyon szereti, karácsonykor is rendszeresen ezt készíti. „Ez egy hálás étel. El lehet tenni, mindig jó hidegen és melegen is. A magyar népnek az egyik legjobb eledele” – tette hozzá.

Fásy Ádám a honlapján részletesen is beavat minket a töltött káposztájának a titkába: a sertéshúson kívül marhahúst és pulykahúst is rak a speciális töltelékébe, sőt a káposzta-alaplevébe egy üveg lecsót is beleönt.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top