nlc.hu
Ünnepi menü

Pásztor Erzsi idei karácsonya

Pásztor Erzsi már szeptemberben megkezdte a karácsonyi készülődést

Napokon belül már fát díszít a Szomszédok Janka nénije.

Pásztor Erzsi már szeptemberben megkezdte a karácsonyi készülődést. Az ünnep alkalmával nem csak szeretteivel találkozik, de jótékonykodik és rengeteget ajándékozik is. A 86 éves színművésznő az ünnepi tradíciójáról – a Mokka riportjában – mesélt, miközben a Szent István-bazilika előtti téren megrendezett karácsonyi vásárban nézelődött és falatozott.

Pásztor Erzsi

Pásztor Erzsi az Advent Bazilika vásárban – Forrás: TV2 / Mokka – videó

„Nekem a csomagok már készen vannak. Szeptemberben már elkezdem a hangolódást” – árulta el Pásztor Erzsi. Elmondása szerint már szeptemberben elkezd azon gondolkodni, hogy kinek milyen ajándékot vegyen. „Ha látok valamit, hozzákapcsolom az illetőhöz” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mit jelent számára az adventi időszak, milyen érzések kavarognak benne ilyenkor, egy szívszorító emléket osztott meg elcsukló hangon: „A múltkor elővettem egy régi noteszt, amiben telefonszámok voltak, mert kerestem egy számot. Leültem a szobában. Nem tudom elmondani azt az érzést, hogy miken mentem át, mert szinte mindenki halott már benne.”

Ami a gyerekkori karácsonyát illeti, elárulta, hogy az édesanyja készítette mindig a karácsonyi vacsorát: borleves, hal, krumplisaláta és diótorta volt a menü. „Aztán évekkel később én készítettem ugyanezt. Még az anyukám velem volt, de jöttek az öcsémék, a család, a gyerekek. Most meg a lányom készíti” – mondta el Pásztor Erzsi, akinek az otthonában napokon belül már feldíszítve áll a karácsonyfa.

„Az olaszoknál december 8-án díszítik fel a fát, és én magam is azóta így csinálom (a művésznő lánya évtizedekig Olaszországban élt, innen ez a szokása – szerk.), mert így tudják élvezni, egészen Vízkeresztig. (…) Én is eltanultam ezt, mióta nem élő fám van” – indokolta a korai fadíszítést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top