nlc.hu
Ünnepi menü

Tömött boltok ezüstvasárnap

Borzalmasan sokan voltak a boltokban ezüstvasárnap

A legtöbben az utolsó másfél hétre hagyták az ajándékok beszerzését. Az áruházak felkészültek az utolsó nagy rohamra.

Iszonyú tömeg volt ezüstvasárnap az üzletekben Budapesten és Székesfehérváron is. Mint a Tények riportjából kiderül, legtöbben ruhát és műszaki cikkeket vásároltak idén karácsonyi ajándéknak. Az egyik elektronikai áruházban elsősorban a robot-, és állóporszívókat és az automata kávéfőzőket keresték a vevők.

A kereskedők szerint mostantól karácsonyig folyamatos lesz a roham a boltokban, mert sokan még az utolsó percekre is hagynak vásárolni valót.

Egy felmérés szerint idén az emberek többet költenek, mint tavaly: egy család átlagosan 60 ezer forintért vesz ajándékokat.

tömeg

Egyre zsúfoltabbak a plázák (Fotó: illusztráció, iStock)

A szakemberek szerint a legnagyobb tömegre az elkövetkező egy hétben lehet számítani az üzletekben. „Bár sokszor javasoltuk már, hogy igyekezzenek az ajándékokat mielőbb megvásárolni a családok, ennek ellenére az elmúlt évek tapasztalatai azt jelzik, hogy a most következő hét lesz a legzsúfoltabb időszak a karácsonyi bevásárlásokban” – nyilatkozta a Tényeknek Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vagyis sorban állásra és hatalmas tömegre lehet majd számítani az üzletekben.

Hangolódj a karácsonyra az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top