nlc.hu
Trend

Kutatás: ennyit költünk karácsonyi ajándékokra

Ennyit költ a magyar idén karácsonyi ajándékokra

Erős a különbség férfiak és nők, illetve a vidéki és a fővárosi emberek közt.

A Napi.hu megbízásából készített a Pulzus Kutató közvélemény-kutatást, és azt írják, hogy idén a magyarok 28 százaléka 10-30 ezer forintot szán ajándékvásárlására, 21 százalékuk 10 ezer forintnál kevesebbet, másik 21 százalékuk pedig 30-50 ezer forintot.

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

A kutatás során a kérdezettek 15 százaléka mondta azt, hogy akár 50 ezer forintot is meghaladó összeget készül elkölteni karácsonyi ajándékra, de ugyanennyien vannak, akik egy fillért sem költenének. A nemek között is van némi különbség: a férfiak közül többen vásárolnának 10-30 ezer forintért, míg a 30-50 ezer forint közötti és az egy fillért sem költőknél több a nő.

A kutatás szerint a Budapesten élők kétharmada 10-50 ezer forintot költene karácsonyi ajándékokra, miközben a megyeszékhelyen lakók legnagyobb része, 30 százaléka 50 ezer forintot meghaladó összeget mondott. A községeken minden ötödik ottlakó mondta azt, hogy nem költ karácsonyi ajándékra.

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top