Omlósan puha hús észbontó mártással – igazi ünnepi lakoma! Válaszd ezt a mennyei receptet, amely az ünnepi asztal közepén látványnak is izgalmas.
Bélszín zöldfűszeres tejszínmártással
Nagyon egyszerű a hús fűszerezése: hempergessük bele só, bors és frissen vágott kakukkfű keverékébe. Fontos, hogy egyenletesen vonják be a fűszerek. Amikor ez megvan, süssünk kérget a húsra. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, öntsünk bele egy kevés olajat, aztán minden oldalon süssük barnára.
Ahogy a bélszín szép, egyenletes barna színt kapott, vegyük ki a serpenyőből és tegyük át a 200 fokos sütőbe 20 percre, hogy szép rózsaszínű maradjon a közepe.
Kínáljunk hozzá egy különleges tejszínmártást, ami zöldfűszerekkel és egy kis brandyvel készül. Öntsünk 2 evőkanálnyi brandyt egy forró serpenyőbe, majd 300 ml zsíros tejszínt. Adjunk hozzá 2 evőkanálnyi dijoni mustárt, frissen vágott kakukkfüvet és rengeteg frissen vágott petrezselymet. Keverjük össze. Ez a gazdag mártás jól illik majd a bélszínhez.
Amikor kész a hús, ne szeleteljük fel azonnal. Várjunk ezzel, hogy igazán puha és omlós legyen.