Halászlé, rántott hal, töltött káposzta, bejgli, zserbó – ezek a karácsonyi menü elengedhetetlen fogásai a legtöbb családnál. Ám akad, aki teljesen mást eszik az ünnepekkor.
Dancs Annamari, Köllő Babett és Rost Andrea elárulták, mi kerül náluk az asztalra karácsonykor.
Köllő Babett külön felnőtt és külön gyerek menüsorral várja a vendégeket. „Húsleves lesz gazdagon, majd egy 10 óráig készülő libás sóletet készítek a felnőtteknek, a gyerekek nálunk ilyenkor rántott husit kapnak krumpli pürével vagy rizzsel” – árulta el a Ripostnak. Ami a süteményeket illeti, a Sztárban Sztár leszek! mesterének a konyhájában abból is többféle készül. „Több tepsi zserbó, Lajcsi-szelet és mézeskalács” – mesélte a színésznő, műsorvezető, aki arról is beszélt, hogy karácsonykor nem fogja sanyargatni magát, hiszen ilyenkor „lehet egy kicsit bűnözni”.
Dancs Annamari többek között pulykát és bejglit is készít. A bejgli esetében egyébként ő a mazsolás verzió táborát erősíteni. Az énekes-színésznő – mint a Mokkában elárulta – ráadásul túllépett a hagyományos ízeken: „Most már újítottunk: pisztáciás bejgli is van a repertoárban”.
Rost Andrea egy szokatlan fogást tálal majd az ünnepi asztalra. „Meg kell főznöm azt a thai hallevest, amit a lányom annyira szeret. Minden évben egyszer ilyenkor kapja meg ezt a levest tőlem, és nagyon várja. Tehát ezt nem szabad kihagyni. Ezt fogom megcsinálni. Most másra nem nagyon lesz időm. Meg júliusban eltettem még őszibarackbefőttet, tehát, ami kell még, az ott meglesz. És talán még kacsamájat fogok készíteni” – mesélte a Mokkában a Kossuth-díjas operaénekes.
Kiemelt kép: illusztráció, iStock