A húsokhoz kínált savanyúságnak bérelt helye van az ünnepi asztalon. Ha szeretnéd egy kicsit elegánsabb formában tálalni, van egy szuper tippünk! Készíts gyönyörű céklasalátát ricottával, mandulával és mentával tálalva! Nemcsak a szemnek öröm, hanem az ízlelőbimbóknak is – kiváló köretválasztás a karácsonyi menübe.
Még több ünnepi köret az NLCafén:
- Egy karácsonyi köret, amitől leesik az állad
- Ezt a köretet készítsd el sokszor az ünnepek alatt, és nem kell a pluszkilóktól tartanod
- Különleges köret: spenótos-sajtos krokettek
Céklasaláta ricottával
Hozzávalók:
- 4 közepes méretű cékla, meghámozva, negyedekbe vágva
- 6 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 ek friss mentalevél
- 2 ek pörkölt mandula
- 2 tk vörösborecet
- 50 g ricotta
Elkészítés:
- 220 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy tepsire tégy sütőpapírt, helyezd rá a céklákat, és locsolj rájuk 4 evőkanálnyi olívaolajat! Sózd, borsozd, és süsd őket 30-35 percig.
- Tálaláskor locsold rájuk a maradék olívaolajat, szórd meg pörkölt mandulával, mentalevelekkel. Púpozd rá a ricottát, és önts rá egy kis vörösborecetet! Ízlés szerint sózd, borsozd. Tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.