Rekorder lett az az amerikai cukrász, aki idén négy amerikai településen összesen több mint kétezer mézeskalácsházból készített mézeskalácsvárosokat. Jon Lovitch már a nyári hőségben elkezdte összeépíteni, díszíteni őket a háza alagsorában, a sütésnek pedig hamarabb nekivágott.
Négy párátlanító működött folyamatosan az otthonában, naponta több mint 40 litert vontak el a levegőből. Azért volt minderre szükség, mert párás környezetben a mézeskalácsház szétesik.
John – aki a legnagyobb, több mint 1250 házból álló mézeskalácsváros Guinness-rekordját tartja – ezúttal nem a rekordra hajtott, hanem arra, hogy négy amerikai nagyvárosban is felépítse a települést. Kansas City, Houston és Philadelphia után utolsóként ezen a héten New Yorkban.
Az épületekhez idén összesen 6 ezer tojás fehérjéjét, 500 kiló mézeskalácsot és 1800 kiló díszítőcukorkát használt fel. Az ünnepek után viszont elajándékozzák a gigászi mennyiségű házikót.
Amúgy még a brit királyi család tagjai is imádják a mézeskalácsot, amiből rengeteg fogy el náluk az ünnepek alatt. Egy korábbi interjúban kiderült, hogy II. Erzsébet szakácsai a tésztát a sütés előtt egy éjszakán át pihentetik, majd miután formára vágták, még egy órára beteszik a hűtőbe – így biztosan megőrzi alakját. Ha te is szívesen sütnél mézeskalácsot, próbáld ki a legegyszerűbb receptet!
(via)
Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó