Aktív nyár
Szponzorált tartalom

A legizgalmasabb turisztikai világszenzációk tiniknek

Morbid, rémisztő, izgalmas vagy éppen furcsa? Olyan rendhagyó turisztikai világszenzációkat és látványosságokat mutatunk be, amelyek még egy tinédzserkorút is érdekelhetnek a nyaralás során.

Bungy jumping, Új-Zéland

A Kawarau hídról való ugrást 14 éves kor fölött írásos szülői engedély nélkül is ki lehet próbálni, ha tényleg egy hasonlóan vérfagyasztó ugrásra vágyik valaki… Bár a maga 43 méteres magasságával egészen messze áll a világcsúcstartó 233 méter magas Macau-toronytól, de azért így is komoly kihívás. Valóságos adrenalinbomba az edzett idegrendszerű tinik számára is.

Recommended 👌 . . #bundyjump #newzealand #holiday #bridgejump #adventures

A post shared by Marilia Rodrigues (@mariifrodrigues) on

Devils Pool, Zambia

A Viktória-vízesésnél, Zambia határán található a „Devil’s Pool”, vagyis a „Fortyogó Üst” nevet viselő természetes medence, amely szinte nem is e világi látványosság. Sokan már csak a lélegzetelállító látványba, a monumentális méretekbe belereszketnek, de fontos hozzátenni, hogy állítólag a valóságban egy fokkal kevésbé félelmetes. Csodálatos helyszín fotózáshoz is, és ha az év megfelelő időszakában megyünk, még úszhatunk is az „üstben”, feltéve, ha elég bátrak vagyunk hozzá.

Capela dos Ossos, Évora, Portugália

Ki mondta, hogy kulturális vonalon nem mutathatunk hátborzongatóan izgalmas újdonságot a tiniknek egy nyaralás során? A portugálai festői kisvárosban lévő Szent Ferenc-templom külsőre még akár átlagosnak is tűnhet elsőre, de belül emberi csontok teszik hátborzongatóvá a kápolnát. Belső falain ugyanis 5000 szerzetes csontjából sorakoznak a dekorációs elemek. A 16. században épült, emberi koponyákban és csontokban gazdag templom garantáltan nyomot hagy a látogatókban.

Madame Tussaud panoptikuma, London

A viaszmúzeum valósággal világszenzáció lett, és a mai napig a londoni egysége az, amely a legmenőbbnek számít. Történelmi és királyi személyek, emellett filmszereplők, híres bűnözők, sportolók és szupersztárok zavarba ejtően élethű viaszfiguráit nézhetik meg a látogatók egészen nagy dózisban. Nem is kérdés, hogy gyermekünk valamelyik kedvence biztosan ott várja a fotózkodni akaró rajongókat örök mozdulatlanságban… A múzeumok száma folyamatosan bővül, már Amszterdam, Bangkok, New York, Sanghaj, Bécs, Washington, Berlin, Hamburg, Hollywood, Las Vegas és Moszkva is rendelkezik egy-eggyel. A legújabb, Londonban kiállított viaszalkotások között van a szupermodell Adriana Lima és Meghan Markle is.

Torture Múzeum, Amszterdam

Talán emlékezünk még az iskolából, hogy a középkori büntetések és megtorlások témaköre milyen borzongást váltotta ki az osztályban. Az erősebb idegzetűeknek és talán inkább a fiúknak való ez a meglehetősen nyomasztó, de történelmi szempontból mégis érdekes program, amelynek során az amszterdami tortúramúzeum látványosságait nézhetjük meg. Iskolásoknak külön csoportokat is indítanak, hogy bemutassák a középkori kínzóeszközöket (főként boszorkányság, eretnekség és egyéb súlyos bűnök miatt vetették be őket), amelyeket kínzás, vallatás és megszégyenítés céljából is használtak.

Ouch.

A post shared by Or M. (@phoneticallychallenged) on

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top