Baba

Fájdalomcsillapító nélkül szülte meg 6 kilós kisbabáját

Természetes úton hozta világra gyermekét egy fiatal anyuka, ami azért kerülhetett be a hírekbe, mert a kisbaba az átlagos születési súly dupláját nyomja. Bár a nővére is 5 kilósan született.
Rosie és Zachary

Rosie és Zachary

Kép: dailymail.co.uk 

A brit anyuka, Rosie Hall múlt csütörtökön szülte meg második kisbabáját. Most 14 hónapos elsőszülöttje, Ellie szintén az átlagosnál nagyobb súllyal, közel 5 kilóval született, öccse, Zachary viszont még ezt is felülmúlta.

A 6 kilós babával a fiatal nő 9 órát vajúdott, az első szülésénél szerzett negatív tapasztalataira hivatkozva azonban mégsem kért fájdalomcsillapítást, és azt sem szerette volna, ha császármetszéssel segítik világra a kisbabát.

„Nagyon megkönnyebbültünk, hogy Zachary egészséges és minden rendben van vele. Ez csodálatos” – jegyezte meg a Rosie. „Hatalmas nagy! A többi újszülött eltörpül mellette” – tette hozzá büszkén a 19 éves apuka, Matthew.

Az újszülöttnek már most akkora ruhákra van szüksége, amekkorákat az 5–9 hónapos babák hordanak. „Gyorsan vennünk kellett néhány új ruhát, mert amikkel előre készültünk, nem is mennek rá” – mondta az apuka.  

A nagy születési súly egyébként családi vonás a famíliában, hiszen annak idején Rosie és Matthew is több mint 4 kilóval született.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top