Baba

A zavartalan alvás kisbabája legfőbb tevékenysége

Igen, jól hallotta. Nem az evés vagy a játék, hanem az alvás. De mi is megy végbe pontosan, miközben kisbabánk mélyen alszik? Okkal nevezzük a zavartalan alvást Édes Álomnak. Ismerjünk meg néhány tényt a babák alvásával kapcsolatban, és tudjuk meg együtt, mi történik a kisbabával, amikor álomországban tesz utazást.

Tények a babák alvásáról 
        

A kisbabák alvási ciklusa rövidebb, mint az idősebb gyermekeké.

A babák esetében két fő alvást különböztetünk meg: az aktív (hasonló a REM – azaz gyors szemmozgásos alvási fázishoz) és a nyugodt alvást (hasonló a gyerekek/felnőttek NREM alvási fázisához). Az aktív és a nyugodt alvás (ugyanígy a REM és NREM alvási fázisok) az éjszaka során váltják egymást. A fejlődés szempontjából mind a két alvási típus egyaránt fontos.

 

Nyugodt alvás

– az emlékek ekkor rögzülnek a jövőbeli felhasználás céljából

– hozzájárul az újszülött immunrendszerének maradéktalan kialakulásához

– csökkenti a megbetegedések kockázatát

– elősegíti a felépülés gyorsaságát

– hatással bír a kisbabák pszichológiai állapotára, temperamentumára, hangulatára, társadalmi készségeire, koncentráló képességére

 

A zavartalan alvás kisbabája legfőbb tevékenysége

 

Aktív alvás

– segít a babák által megtanult új információk és készségek tárolásában

 

Ezért fontos, hogy szűrjük ki a baba alvását zavaró (és a babát felébresztő) dolgokat  a békés éjszakai alvásért. A fő zavaró tényezők között szerepel például az éhség, a fájdalom és a fény, valamint a nedves bőr is.

 

Az alvást zavaró tényezők közül nem mindegyiket tudjuk befolyásolni, de a bőr nedvessége kezelhető probléma.

Az új Pampers Active Baby pelenka extra nedvességszívó zónáinak köszönhetően a nedvességet gyorsabban vezeti el, mint a korábbi Pampers pelenka, így kisbabája bőre éjszaka akár 12 órán át száraz maradhat a zavartalan, békés éjszakai alvásért. Mert semmi sem ébresztheti fel kisbabáját. Még a nedves bőr sem.

 

1 Pampers pelenka = 1 száraz éjszaka

 

Kisbabája 1 békés éjszakai alvása Önnek is 1 éjszaka békés alvást jelent. 

További információk >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top