Baba

A világon először szült természetesen egy olyan cukorbeteg kismama, akinek mesterséges hasnyálmirigye van

Ha az eredmények ígéretesnek bizonyulnak, akkor az új technológiai jóval több cukorbeteg nő számára teszi lehetővé, hogy terhességet vállaljon.

Természetes szüléssel megszületett az első kisbaba a világon, akinek 1-es típusú cukorbeteg édesanyja szervezete mesterséges hasnyálmirigy segítségével termelte az inzulint egész várandóssága alatt. Az eszközt a Cambridge-i Egyetem kutatói fejlesztették ki.

A mesterséges hasnyálmirigy új technológia, amely segíti a cukorbetegség kezelését várandósság idején, a módszer jelentősen csökkentheti a terhes nők halálozását és a halva születések számát.

Nem kellett császározni

A kisfiú kedden született a Norwichi Egyetemi Kórházban, édesanyja az első a világon, aki a Cambridge-i Egyetemi Kórház kutatóközpontján kívül használta az eszközt. Három másik várandós nő, aki szintén mesterséges hasnyálmirigy segítségével jutott inzulinhoz, korábban császármetszés segítségével hozta világra gyermekét.

A cukorbeteg kismamák gyermekei nagyobb arányban születnek valamilyen rendellenességgel, súlyuk jóval nagyobb lehet, a koraszülöttek aránya is nagyobb körükben, ötször nagyobb a halva születések száma, és háromszor nagyobb annak kockázata, hogy életük első hónapjában meghalnak.

Életmentő kütyü

A mesterséges hasnyálmirigy egy kicsiny hordozható eszköz, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy elvégezze egy egészséges hasnyálmirigy funkcióját a vércukorszint szabályozásában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top