Baba

“Tiszteljétek a gyermeketek anyját” – egy apa szívet melengető üzenete

Egy hálás apuka írta le az érzéseit gyermeke anyjáról, aki otthon van a babájukkal. Megértéssel és szeretettel ír arról, hogy az anyukák miért olyan fáradtak egy-egy nap végére.

Tony Emms szavai reméljük minél több apukához eljutnak, hogy mások is értékelni kezdjék sokkal jobban a saját feleségük munkáját a babáik mellett. Felszólal az ellen a nézet ellen, hogy az otthon lévő anyáknak nincs alapjuk arra, hogy kimerültnek érezzék magukat, hiszen egész nap “csak” annyi a dolguk, hogy ellássák a babát és játsszanak vele. Ez az apuka arra hívja fel a figyelmet, hogy az apukák világszerte nyissák fel a szemüket, és gondolják át, mi mindent tesz meg a gyerekükért, családért egy anya, aki otthon van a babával. Mert rendkívül fontos az anyukáknak, hogy életük párja jó szülőnek tartsa őket.

Tony Emms posztja a baba és anyuka fotójával már 13.000 megosztásnál jár:

“Olykor nem becsülöm eléggé, amit a gyermekem anyja csinál. Amikor este hazaérek munkából, mindig fáradt, pedig én dolgoztam egész nap. De mostanában átgondoltam, hogy milyen csodálatos, amit ez a nő véghez visz mindennap, amíg én a munkahelyemen vagyok. Az biztos, hogy nem csak ül otthon és nézi a tévét a gyerekünkkel, miközben pihenget.

Az ő napja valahogy így néz ki:

A baba sír, mert éhes, ahogy anya is éhes, de ő nem eszik, helyette megeteti a babát. Leül vele játszani, utána kicseréli a kissé gusztustalan pelenkáját, majd újra jöhet a közös játék. A baba elalszik. Anya ebben az időben aludhatna kicsit, de helyette berakja a mosást, elpakolja a baba játékait, és nekiáll mosogatni. A baba felébred, és éhes. Anya még nem reggelizett de még most sem ül le enni, előbb ebédet ad a babának. Az ebéd után a babának anya figyelmére van szüksége, úgyhogy anya még mindig nem eszik. Az alvásidő alatti rendrakás teljesen feleslegesnek bizonyult, mert a baba újra beteríti a lakást a játékaival.

Amikor hazaérek a munkából, idegesít, hogy még nekem kell rendet rakni, és miért nem tette meg anya, amíg itthon volt egész nap. Aztán rájövök, hogy azért, mert szétdolgozta magát napközben, hogy a babánk egészséges és boldog legyen. Tiszteljétek és becsüljétek a gyermeketek anyját. Ő egy különleges ember, aki jelenleg minden idejét, energiáját és tudását a babátokra fordítja. Őszintén szeretem ezt a két embert a képen, és mindketten maximálisan megérdemlik a pihenést.”

Olvass még többet az otthon lévő anyukákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top