Baba

Enyhítették a szombathelyi csecsemőrablók büntetését

Másodfokon enyhítették a szombathelyi csecsemőrablók büntetését, akik két éve elloptak egy újszülöttet, hogy zsarolják vele egyikük élettársát.

Hét évről hat év három hónapra csökkentette másodfokon a Szombathelyi Törvényszék annak a nőnek és társának a büntetését, aki két társával együtt ellopott egy csecsemőt a szombathelyi kórházból. Az elsőfokú ítélet ellen az első- és másodrendű vádlott fellebbezett, a harmadrendű vádlott elfogadta a kétszázezer forintos pénzbüntetést.

A mesterterv az volt, hogy ellopnak egy csecsemőt a kórházból, s ezzel majd megzsarolják az elsőrendű vádlott Ausztriában dolgozó és igen jól kereső barátját. Az ügy érdekében terepszemlét tartottak, hamis papírokkal beépültek a szülészeti osztályra, majd 2014 júliusában el is loptak egy babát. Szerencsére az újszülött eltűnése hamar kiderült, és a babát a rendőrség egy órán belül megtalálta. 

(Nyugat)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top