Baba

15 millió forintos kártérítés, téves szoptatásért

Egy kétnapos csecsemőt egy másik kismamának adtak oda a kórházban, aki nem vette észre a cserét, ezért megszoptatta a kicsit. Az igazi anya beperelte a kórházat és nyert.

Az eset az amerikai Minneapolisban történt, ahol Tammy Van Dyke kisfiát adták oda tévedésből egy másik anyukának – írja a Bors. Utóbbi nőnek nem tűnt fel a csere, ezért megetette a babát. Az igazi anyuka viszont nagyon felháborodott, és beperelte a kórházat. A pert megnyerte, ezért 15,4 millió forintnak megfelelő kártérítést – 50 ezer dollárt – kapott.

Rejtély, hogy a másik anyukának miért nem tűnt fel, hogy Van Dyke újszülött gyermekét, a kétnapos Codyt tartja a karjában, főleg mert a gyereken három azonosító karkötő is volt. A gyereken ezután orvosi vizsgálatokat kellett végezni, többek között HIV- és hepatitiszszűrést is végre kellett hajtani a véletlen csere miatt. Ráadásul a vizsgálatok egy részét háromhavonta meg kellett ismételni.

Az eset ugyanis nem most, hanem még 2012. december 5-én történt, a pereskedésnek azonban csak most lett vége, a bíróság által meghozott ítélettel. Az amerikai kórházban azóta bevezették az elektronikus azonosítást, hogy elkerüljék az újabb hasonló eseteket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top