Baba

Intelligensebbek lesznek azok a gyerekek, akik az anyukájuk harmincas éveiben születnek

Van egy szuper hírünk a harmincas éveikben járó kismamáknak: egy új kutatás szerint a babájukból intelligensebb gyerek válhat, mintha már huszonévesen túlestek volna a szülésen.

 A 30 feletti gyerekvállalásnak néhány előnyére már korábban fényt derítettek a tudósok: állítólag akik tovább várnak a szüléssel, tovább örvendhetnek éles memóriának, sőt akár hosszabb életnek is. A London School of Economics pedig most még egy nyomós érvet talált, hogy miért éri meg 30 éves korunkig várni a gyermekáldással.

Intelligensebbek lesznek azok a gyerekek, akik az anyukájuk harmincas éveiben születnek

  A 2015-ben végzett kutatásban 18 ezer brit kisgyereken vizsgálták, van-e lenyomata az intelligenciaszintjükön annak, hogy az anyjuk hány éves korában jöttek a világra. Azok a 10-11 éves gyerekek, akiket az anyukájuk a harmincas éveiben szült, messze jobb eredményeket produkáltak mind az olvasás, a gondolkodás vagy a memória területén, mint azok, akiknek huszon- és negyvenévesen adott életet az édesanyjuk.

 Az okot a tudósok nem a genetikában látják: sokkal inkább annak tudják be, hogy a harmincas anyukák már rendelkeznek bizonyos egzisztenciával és karrierrel, mire megszületik a gyermekük, akinek így több figyelmet és szélesebb látókört tudnak biztosítani. 

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top