Baba

Csodás fotókkal kampányolnak az anyukák a szoptatás mellett

Kevés meghatóbb jelenet van, mint mikor egy babát szoptat az anyukája, sokszor mégis azzal kell szembesülniük a szoptató anyáknak, hogy megszégyenítik őket, ha nyilvánosan etetik meg a babájukat. A kampánnyal az ilyen ítélkezés ellen lépnek fel.

Az Instagramon futótűzként terjed, hogy a szoptatós képeket az #EmpoweredNursing hashtaggel küldik be az anyukák egy cég felhívására, hogy közös erővel harcoljanak a szoptatásért. Az anyatej a legtermészetesebb és legegészségesebb a babának, de úgy tűnik, ezt csak elméletben tudják az emberek, mert amikor meglátnak egy szoptató anyát, akkor a legtöbben mégis felháborodnak a látványon.

Pedig inkább az a felháborító, hogy egy anyának el kell bújnia a büdös nyilvános vécébe, ha meg akarja etetni a babáját, és ki kell állnia olyan beszólásokat, megszégyenítéseket, amikre egyáltalán nem szolgált rá, hiszen csak tejet ad a gyermekének.

A cég ezért indította a kampányt, hogy megmutassa, milyen helyzetekben szoptatnak az anyukák töretlenül, és hogy felhívja a figyelmet, hogy ez nem megvetést, hanem sokkal inkább tiszteletet érdemel. Egyetértünk, mindenki hagyja békében szoptatni az anyukákat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top