Baba

Ritka betegsége miatt mindig éhes a kislány

Folyamatos éhségben szenved a kislány.

A négyéves Emily ritka betegségben, septo-optikus dysplasiában szenved, amelynek egyik tünete, hogy állandóan éhes, és ettől folyamatosan hízik. A kislány emiatt szigorú étrendet kénytelen követni, ám súlya így is dupla annyi, mint kortársainak. 

Emily császármetszéssel született, de pár órával a szülés után már ernyedten feküdt anyja karjaiban, látszott, hogy valami nem stimmel vele. Az orvosoknak hat hét kellett, míg megállapították, hogy a kicsi agyalapi mirigye nem megfelelően működik, vagyis nem termel olyan hormonokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a teste megfelelően működjön.

Forrás: Pa Real Life

Emily teste tehát nem képes lebontani a zsírokat, annak ellenére sem, hogy szülei nagyon ügyelnek arra, mit egyen. 

„A lányunk mindig éhes, folyamatosan enni kér. Nem számít, mit eszik vagy hogy mennyit mozog, nem fogy. Ha beülünk egy kávézóba, látom, ahogy az emberek bámulják őt, ahogy eszik, és elítélik a súlya miatt. Valószínűleg Emily ezt még nem veszi észre, de nekem nagyon nehéz. És persze aggódom az egészségügyi kockázatok miatt is, mert Emilynél nagy a kockázata a 2-es típusú cukorbetegségnek és a különböző szívbetegségeknek is.”

A kislány gyógyszereket kap, amióta él, és bár még nem veszi észre, hogy külsőleg kicsit más, mint a többiek, édesanyja aggódik, hogyan fognak viszonyulni hozzá a társai később.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top