Baba

Abortusz helyett megszüli a halálos beteg babáját, hogy a szerveivel más újszülötteken segítsen

Szívszorító döntést hozott a 30 éves anya, aki szerint ha egyetlen életet is meg tudnak így menteni, legalább értelmet nyer a gyászuk.

Hatalmas önzetlenségről tett tanúbizonyságot egy 30 éves váradós kismama. Hayley Martin a 20 hetes ultrahangon tudta meg, hogy a magzatának végzetes genetikai rendellenessége van, így a vajúdás közben vagy röviddel a születése után meg fog halni.

A nő azonban nem az abortuszt választotta. Úgy döntött, megszüli a babát, hogy a szerveivel olyan újszülötteknek segíthessen, akik szervátültetésre szorulnak. A férjével Ava-Joynak nevezett baba várhatóan karácsony hetében fog megszületni.

Bármi is történjen, a gyerekünk meg fog halni, de ha vele valakinek meg tudjuk menteni az életét, akkor értelmet nyer a gyász, amin keresztülmegyünk.

Hayley azt mondta, a nagylelkű gesztus „karácsonyi ajándék más szerencsétlenül járt babáknak”, és így valami pozitív is lesz a család szívszorító történetében.

A háromgyerekes szülőknek az orvosok azt mondták, a magzatnak nincsenek veséi, és a tüdeje sem tud rendesen kifejlődni. A szíve azonban dobog, valamint a mája és a hasnyálmirigye is transzplantálható.

(The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top