nlc.hu
Baba

Kiveszik a méhátültetésen átesett anyuka méhét

Kétszeres csoda: újabb babát szült a méhátültetésen átesett anya

Chelsea Jovanovich éveken át azt hitte, soha nem lehet édesanya, ma pedig két csodás gyermeke van, hála a méhátültetésnek.
anyuka a babájával

Először 2021-ben lett anyuka, most pedig a második babája is világra jöhetett. A ritka genetikai betegségben érintett Chelsea méhe sosem fejlődött ki teljesen, ezért az orvosok azt mondták, nem lesz képes arra, hogy kihordjon egy gyermeket. A tudomány fejlődésének köszönhetően mégis valóra válhatott az álma, a méhátültetést követően ugyanis semmi akadálya nem volt annak, hogy babát vállaljon.

Mikor először lett pozitív a terhességi tesztje, el sem merte hinni, és mint mondta, nagyon aggódott a teljes várandósság alatt. Másodszor már könnyedebben vette az akadályokat, és lazábban kezelte a babavárást. 

„15 éves voltam, amikor szembesítettek azzal, hogy valószínűleg nem születhet gyerekem. Akkor nem viselt meg nagyon a dolog, később azonban egyre inkább elszomorított. Nagyon nehéz volt őszinte örömmel részt vennem a barátaim babaköszöntő bulijain” – mesélte őszintén a ma már kétszeres, boldog anyuka.

Férjével először a béranyaságot vették fontolóra, de rájöttek, hogy nem ez az ő útjuk. Már majdnem feladták a reményt, amikor egy klinikán felmerült a méhátültetés lehetősége. Ahhoz, hogy a terv megvalósuljon, Montanából Philadelphiába költöztek, 2020 februárjában pedig a beavatkozásra is sor került. 

A 12 órás műtét napjától kezdve Chelsea-nek kilökődésgátló gyógyszereket kell szednie, ami mellékhatásokat is előidézett nála: látványosan megritkult a haja, időnként remegéssel küzd és gyakran gyötri fejfájás. Éppen ezért az orvosokkal megbeszélték, hogy a második baba születését követően kiveszik a beültetett méhet, így felhagyhat a gyógyszerszedéssel és az élete visszatérhet a régi kerékvágásba.

Az önmagában is csodálatos történetet az teszi még szívmelengetőbbé, hogy Chelsea találkozott is azzal a nővel, akitől a méhét kapta, és nagyon közeli kapcsolat alakult ki közöttük. Mint a donor elmondta, már született két egészséges gyermeke, imádott terhes lenni és az anyaság minden percét élvezi. Nagyon szerette volna ehhez hozzásegíteni egy olyan nőtársát, akinek ez nem adatik meg zökkenőmentesen. Így keresztezték egymást útjaik Chelsea-vel, aki első babáját, Teldent 2021 májusában hozta világra, második kisfia, Stetson pedig 2022 októberében született.

Forrás: Via, Fotó: YouTube videó pillanatkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top