Baba

Jó hír: hétfőn újra nyit a Honvédkórház koraszülött intenzív osztálya

Sajtóértesülések szerint a vezetőségnek sikerült megoldania a bérproblémákat, és új szakembereket is felvesznek.

Sikerült megoldani a felmerülő problémákat, így az eredeti terveknek megfelelően január elején újra nyit a Honvédkórház koraszülött intenzív részlege (PIC) – értesült az mfor.hu.

Fotó: MTI / Balázs Attila

„Humánerő tekintetében és technikailag is minden adott, minden a helyén van, így 99 százalékig biztos, hogy január 7-én újra nyit a koraszülött intenzív osztály” – írja egy névtelenül nyilatkozó forrásra hivatkozva a portál.

Az mfor.hu szerint hétfőtől újra III. progresszivitási szinten, tizennégy ággyal (inkubátorral) fog üzemelni a részleg, miután a vezetőségnek sikerült megoldania a problémákat. Az osztályra új embereket tudtak felvenni, és a kórház vezetősége biztosítja azokat a bérezési feltételeket, amelyek révén akár másfélszer magasabb bérért végezhetik majd munkájukat az ott dolgozók. Bevezették a speciális bérpótlékot is, és külön ösztönző keret áll rendelkezésre az ügyeletet vállalók számára.

A vezetőség igyekezett meggyőzni az orvosokat arról, hogy nem hagyhatják veszni az eddig elért eredményeket: a kórháznak és Budapestnek is nagy szüksége van arra a tapasztalatra és szaktudásra, amit felhalmoztak.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, december második felében bérproblémák és súlyos szakemberhiány miatt ideiglenesen bezárták az osztályt. Az átmeneti időszakban a betegeket a János Kórházba és a Semmelweis Egyetem klinikájára irányították át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top