Baba

Gyerekrablással viccelődött a tízéves telefonbetyár

A kissrác úgy gondolta, mókás lesz, ha a caracali gyilkosság után elszórakozik kicsit a hatóságokkal. Nem sült el jól a dolog.

Kedden este egy tízéves gyerek felhívta a romániai 112-es segélyhívószámot, és közölte a diszpécserrel: ismeretlenek elrabolták, és egy furgonban tartják fogva – írja a Főtér.ro.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A rendőrség azonnal lépett – részben talán azért is, mert mint ismeretes, nemrég egy emberrabló 15 éves áldozata háromszor is segítséget kért tőlük telefonon, de nem vették komolyan.

Szerdára sikerült is beazonosítaniuk a hívás helyszínét, a Kolozsvár melletti Szászfenest. A rendőrség a csendőrséggel együtt nagy erőkkel vonult a helyszínre: csak hogy bosszúsan konstatálják, szó sincs emberrablásról, csupán arról, hogy egy tízéves kissrác úgy gondolta, jó móka lesz, ha megvicceli a hatóságokat.

A gyerek feltöltőkártyás mobiltelefonszámról telefonált. A hasonló esetekben általában a kiskorú telefonbetyár szüleit szokták megbírságolni, de ezúttal eltekintettek ettől, a mit sem sejtő szülőknek ugyanis komoly egészségi problémáik vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top