Baba

Arcpajzsot kapnak az újszülöttek egy thaiföldi szülészeten

Egyszerre aranyos és nagyon szomorú látvány.

Ezerszer is elmondtuk már, hogy bár a koronavírus leginkább a 65 év feletti korosztályra veszélyes, nincs a fertőzéstől biztonságban egyetlen korosztály sem. Itthon is vannak friss hírek koronavírusos kisbabákról, és nyilvánvaló, hogy az újszülöttek törékeny kis szervezetét is szeretnék minél nagyobb biztonságban tudni a friss szülők.

Éppen ezért formabontó megoldást találtak ki egy bangkoki kórházban: minden kisbaba pici arcpajzsot kap annak érdekében, hogy csökkentsék a megfertőződésük kockázatát. A fotók, amiken a nővérek a kezükben tartják a védőpajzsos kis újszülötteket, egyszerre nyújtanak megmosolyogtató és szomorú látványt. Ilyen az, amikor valaki épp egy világjárvány tombolásakor érkezik meg a Földre.

koronavírus, arcpajzs

Arcpajzsot kapnak a kisbabák egy bangkoki szülészeten (Fotó: Getty Images)

Persze a picik nem viselik egész nap a különleges védőeszközt, csak bizonyos, fokozottan kockázatos helyzetekben – például amikor szüleik hazaviszik őket a kórházból. Hogy mennyit véd az eszköz, az jó kérdés, de annyi biztos, hogy szép gesztus ez, ami a friss szülőknek is ad egy kis biztonságérzetet – olvasható a BoredPandán.

Koronavírussal kapcsolatos hírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top