nlc.hu
Baba

A 4 éves zseni gyereknek 142 az IQ-aj

Majdnem olyan magas az IQ-ja 4 éves csodagyereknek, mint Einsteinnek

A 4 éves angol kislánynak olyan magas az intelligenciahányadosa, hogy a Mensa tagja lett.
Zseni

Zseninek nevezik a 4 éves Dayaal Kaurt, miután a kislánynak nem sokkal alacsonyabb az intelligenciahányadosa, mint a világhírű fizikusnak, Albert Einsteinnek.

A birminghami csodagyereket nemrégiben elvitték egy Mensa-tesztre, a gyerek pedig 142 pontot ért el. Ilyen magas IQ-val az Egyesült Királyságban élők 0,01 százaléka rendelkezik csupán, Einsteinnek pedig 160 az IQ-ja. Így semmi akadálya nem volt annak, hogy Dayaal a Mensa tagja legyen.

Dayaal még csak két éves volt, mikor a Naprendszer összes bolygójának tudta a nevét, a matematikai- és szófelismerő képessége pedig egy öt éves szintjén volt. Most a szülők azt szeretnék, hogy magasabb osztályba járhasson az iskolában, hogy legyenek számára kihívások.

Gyerekük kivételes képességei ellenére a szülők nem akarnak mindenáron csodagyereket faragni a kislányból. Édesapja természetesen nagyon büszke a lányára, de azt mondja, nem az IQ a lényeg, és nem is az, hogy mit csinál. Szerinte mindegy, hogy a kislány egyszer a világ egyik fontos vezetője lesz, Nobel-díjat kap vagy felszolgáló lesz egy kávézóban, az a legfontosabb, hogy azt csinálja, amit szeretne, és mosolyogjon.

(Kiemelt kép: Pixabay/Gerd Altmann)

Még több csodagyerek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top