nlc.hu
Baba

5,6 kilós óriásbébi született

Nem volt étvágya a várandóssága alatt, ám így is 5,6 kilós babát szült egy brit nő

Bár a szülők előre tudták, hogy nagy babájuk születik majd, ekkorára azért ők sem számítottak...

5,6 kilogram súlyú, 60,9 centiméteres kisfiúnak adott életet egy 27 éves kismama az angliai Buckinghamshire-ben március 25-én.  Az óriásbébit, aki a Zagrys nevet kapta, császármetszéssel segítették a világra, a kiemeléséhez pedig két emberre volt szükség. Amikor aztán elvitték lemérni, a kórházi mérlegre sem fért rá, ugyanis túl hosszú és széles volt. Végül egy deszkával toldották meg a masinát, így sikerült lemérni a babát.

Zagrys Smit

Zagrys Smit (Fotó: SWNS/Profimedia)

„Tudtuk, hogy nagy baba lesz, mert az összes vizsgálat ezt mutatta, és mind Zac, mind pedig én közel 180 centi magasak vagyunk. De azt nem sejtettük, hogy ekkora lesz” – mondta az anya, Amy. A kisfiú nővére, Lola egyébként szintén viszonylag nagy súllyal, 4,1 kilóval született 2018-ban. A szülők épp ezért igyekeztek előrelátók lenni és 3 hónapos csecsemőknek való ruhákat vásároltak születendő második gyermeküknek, azonban ezek is kicsinek bizonyultak Zagrys számára. Amikor az apa elszaladt vásárolni néhány ruhát, a 6-9 hónapos babáknak való méret lett a megfelelő az újszülöttnek. 

Az anya elárulta: a második várandóssága nagyon különbözött az elsőtől. Amikor a kislányát várta, folyamatosan evett, ám a második terhessége idején alig volt étvágya, szinte semmit sem kívánt. „Folyton eszembe jut, mennyivel nagyobb lett volna, ha még sokat is eszem” – jegyezte meg.

Zagrys Smit szüleivel

Az óriásbébi szüleivel (Fotó: SWNS/Profimedia)

A két hónapos Zagrys, vagy ahogy a családban becézik, Zeik, mostanra már 6,7 kilót nyom. Nővére, Lola rajongásig szereti a kisöccsét, folyton vele akar lenni és ölelgetni őt. 

„Zac azt mondogatja, hogy szerinte rögbijátékos lesz. Dél-afrikai, ezért odavan a rögbiért, és Zeiket máris a mi kis rögbijátékosunknak hívja” – mesélte Amy.

A világ valaha feljegyzett legnagyobb újszülöttjét a kanadai Anna Haining Bates hozta világra 1879. január 19-én: a 10.8 kilós súllyal és 71 centis hosszúsággal született kisfiú mindössze 11 órát élt. A legnagyobb súllyal született brit baba rekordját George Joseph King tartja, aki 2013-ban jött világra, 7 kilós súllyal.

via

Még több óriásbébi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top