nlc.hu
Baba

Vörös macskamedve kölyök neve

Ezt a nevet kapta a budapesti állatkert cuki vörös macskamedve kölyke

Két hét alatt több mint 27 ezer voks érkezett vöröspanda-kölyök nevére.

Két hét alatt több mint 27 ezer voks érkezett vöröspanda-párunk, Auróra és Bendegúz kölykének nevére. A három név közül a Bonifác kapta a legtöbb szavazatot, így ezen a néven jegyezzük be őt a törzskönyvbe” – adta hírül honlapján a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Ezt a nevet kapta a Fővárosi Állatkert cuki vörös macskamedve kölyke

Bonifác. Fotó: Fővárosi Állatkert Facebook

A hvg.hu azt írja, a vörös macskamedve nevéről a szavazást két héttel ezelőtt hirdették meg; három név, a Baltazár, a Boldizsár és a Bonifác közül lehetett választani. A legtöbb szavazatot – csaknem 12 ezret – a Bonifác kapta. 

Az állatkert szerint a kis Bonifác ugyan a legtöbb időt még mindig az odúban tölti, és így a kifutóban legtöbbször csak a felnőtteket lehet még megcsodálni, de ahogy cseperedik, az elkövetkező hetekben egyre gyakrabban lehet majd látni, amint előmerészkedik.

A kölyök anyja, a tízéves Auróra már tapasztalt szülőnek mondható, ám párja, a kétesztendős Bendegúz most először lett apuka. Figyelembe véve, hogy a kis pandák általában 18 hónaposan érik el az ivarérettséget, a vemhességi idő pedig 4-5 hónap szokott lenni, Bendegúznál fiatalabb apaállat nem is nagyon képzelhető el.

Még több cukiság

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top