nlc.hu
Baba

Több százezer forintos ruhákban hajlandó csak járni ez a tízéves kisfiú

Kizárólag márkás ruhákban hajlandó járni a tízéves gyerek

A legegyszerűbb pólóból is csak a márkásat hajlandó felvenni

Míg sok családnak az iskolakezdés is komoly anyagi teher a tanszerekkel, iskolatáskákkal, addig egy brit anyuka közel egymillió forintnak megfelelő brit fontot költött rá, hogy 10 éves fiát, Charlie-t tetőtől talpig designer márkákba öltöztesse – írja a Metro brit bulvárlap.

A Doris Russell nevű nő a lapnak elmondta, ő leginkább azon aggódik, hogy a kisfiú elég menőnek találja-e a ruházatát, hogy hajlandó legyen felvenni az iskolába.

„A tavalyi karantén alatt Charlie minden nap a legdivatosabb ruhákat hordta, és egyre nehezebb őt lebeszélni erről a szokásáról” – mesélte a lapnak az anya, aki egyébként nem dúsgazdag, évi 25 000 fontos fizetése inkább átlag alattinak számít a szigetországban.

Charlie a testnevelés órákra előírt olcsó felszerelést sem hajlandó hordani, sportcipőből a legalább 14 ezer forintba kerülő Adidas csukákkal elégszik csak meg, de inkább a dupla ennyibe kerülő Nike sportcipőket választja, és külön stoplis cipő kell neki, ha focizni is szeretne.

Belerokkan az anyja, hogy luxusruhákba öltöztesse gyerekét

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ami a pólókat illeti, a legsimább, egyszínű felsőből is csak az felel meg a kisfiú kényes ízlésének, ami legalább 20 fontba (bő nyolcezer forint) kerül, az ennél olcsóbbakat leszólja.

„Még a zoknijaira is rengeteget költünk” – tette hozzá az anyuka. „Tornaórára csak az Adidas jó neki, egyébként pedig csak fekete Calvin Klein zoknikat hajlandó felvenni, amiből 40 fontba (több mint 16 ezer forint) kerül egy pár. Szerencsés vagyok, hogy a másik fiam beéri az olcsóbb márkákkal is.”

A kis Charlie iskolai ruházatára így több mint 2000 fontot, vagyis több mint 800 ezer forintot kellett elkölteni. Összehasonlításként, a brit Aldi üzleteiben már 4,5 fontért, vagyis kevesebb mint kétezer forintért beszerezhető egy teljes iskolai ruha-szett.

Ehhez képest a kisfiú legdrágább ruhájáért, egy Tommy Hilfiger kabátért 120 fontot, azaz szűk ötvenezer forintot kellett fizetnie az anyjának és ugyanennyibe került a fekete Nike Air Force 1 sima fekete cipő is, amit a kissrác hajlandó felvenni a suliba.

Doris Russell váltig állítja, hogy a gyerek nincs elkényeztetve, szerinte egyszerűen csak a fia szeret divatosan öltözködni, ő pedig a jó tanulmányai eredményeiért cserébe ezzel jutalmazza a gyereket. Igaz, ennek némileg ellent mond, hogy további több ezer fontot költött el a fia telefonjára, számítógépére, illetve szabadidő-ruháira is, amelyekben barátai zsúrjaira szokott járni.

Az átlagos keresetű anyuka azon próbál spórolni, hogy saját magának már évek óta nem vett ruhákat és fodrászra sem költ.

Még több divat az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top