nlc.hu
Család

50 ezer forint tanszerekre

Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a szülőknek a iskolakezdéshez

20 ezer alatt nem lehet megúszni.

Akár 50 ezer forintba is kerülhet egy gyereknek az iskolakezdés – számolt be róla a Tények. A legdrágább egy új iskolatáska, van, ahol 20 ezer forintba kerül.

Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a szülőknek a iskolakezdéshez

Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a szülőknek a iskolakezdéshez (Fotó: Unsplash)

A tanszerek is drágultak tavalyhoz képest, hegyezők között is rengeteg lehet a különbség. A szülők azt mondták, inkább több helyen megnézik, összehasonlítják az árakat és mindenből az olcsóbbat próbálják megvenni. Van, aki pedig a tavalyról megmaradt tanszereket használja. A legolcsóbban is legfeljebb 22 ezer forint körül tudnak kijönni a szülők, ebben az esetben a gyerekeknek le kell mondaniuk a divatos tanszerekről.

A KSH 2019-es adatai szerint egy érintett háztartás átlagosan 25 649 forintot költ gyerekenként az iskolakezdésre, amiből tornaszerekre, ruhára és cipőre az összes kiadás csaknem 40 százaléka megy el. Abból a pénzből van, ahol egy pár cipőt sem lehet megvenni.

Mint azt korábban megírtuk, a türelem ugyanis súlyos ezreket is jelenthet, komoly spórolást lehet elérni ezzel a trükkel, csak annyi a kockázat benne, hogy esetleg készlethiányba futhatunk egyes termékeknél.

Iskolakezdés a 4. hullám árnyékában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top