Aktuális

Iskolakezdés koronavírus idején: kemény tapasztalatok

Az iskolakezdés mindig komoly kihívások elé állítja a szülőket, idén azonban egy járvány is nehezítette a dolgokat. Egy blogger beszámolója a 2020-as iskolakezdésről.

Az óvodai és iskolai beiratkozásokra általában áprilisban kerül sor, amikor a szülők felnyalábolják a szükséges dokumentumokat és elzarándokolnak az adott intézményekbe. Idén azonban ebben az időszakban minden zárva volt, hiszen a koronavírus– járvány első hulláma miatt mindenki otthon volt. A Sub Rosa blog szerzője, Viv írja, hogy idén e-mailben, illetve a Kréta nevű online felületen lehetett beküldeni a kért adatokat. Eddig még minden simán ment. 

Az első szülői értekezletre már csak maszkkal lehetett belépni, előtte persze alaposan kezet kellett mosni, a szülőket pedig a kellő távolság megtartásával ültették le, majd figyelmeztetést kaptak, hogy idén a helyzet jóval bizonytalanabb, számítsanak változásokra. Viv szerint a júniust követő másfél hónap során szinte napról napra változott is valami. 

A helyzetet bonyolította, hogy az iskolás gyerek mellett egy óvodás is volt a családban, igaz, az óvodai beszoktatás nagyjából a megszokott rendben zajlott, de tény, hogy kevesebb idő volt rá. Ettől függetlenül ezt az akadályt könnyedén vette a család. 

Ilyen az iskolakezdés koronavírus idején

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az iskolai évnyitó viszont már rázósabbnak bizonyult: augusztus 30-ig még úgy tudták, hogy az elsősök szülei is ott lehetnek a rendezvényen, azonban aznap este levelet kaptak az egyik tanártól, hogy az új rendelkezések miatt a szülők nem léphetnek be az iskola területére, így a tanároknak köszönhető, hogy készültek fotók a jeles napról. 

Az első pár hét tapasztalata alapján a gyerekeknek tetszik az iskola, úgy tűnik, a szülők és a tanárok jobban aggódnak, mivel ők csak e-mailben tudnak kommunikálni egymással, miközben aggódva figyelik a híreket, hogy találtak-e koronavírusos gyereket az osztályban. 

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, kövesd a Viv további írásait a Sub Rosa blogon!

További cikkeink a koronavírussal kapcsolatban: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top