nlc.hu
Baba

Drogkereskedő keceli család

Dizájnerdrogokkal kereskedett egy keceli család, kiskorú gyerekük volt a kapcsolattartó

A keceli család „bika” fantázia nevű dizájnerdrogot és kristályt árultak – néha 18 év alatti – vevőiknek.

2018 és 2020 között egy keceli család az alkalmi munka mellett abból élt, hogy az asszony börtönben ülő testvérének vevőkörét átvéve bika fantázia nevű dizájnerdrogot és kristályt árultak – néha 18 év alatti – vevőiknek. A megrendelések fogadásába és a vevőkkel való levelezésbe a drogkereskedő család bevonta a kiskorú gyereküket is – számol be róla a 444.hu.

A szintetikus drogok beszerzése 2018-tól a 2020 nyarán történt elfogásukig a családfő feladata volt és ő végezte konyhai mérlegen a kiadagolást is. Ezután két nagykorú fiával együtt 0,1-0,2 grammos csomagokat készítettek, amit 1000,- Ft/adag áron értékesítettek.

A vevők az egyik közösségi oldalon illetve sms-ben küldték el megrendeléseiket, amiket a család kiskorú gyereke fogadott, majd a szülőkkel való egyeztetés után az anyag milyenségéről, a szállítás időpontjáról és módjáról szintén ő küldte el a tájékoztatást.

Vevőkörükbe tartozott több tizennyolc év alatti fiatal is, akik napi vagy heti rendszerességgel alkalmanként 3-10 adagot vettek tőlük. Az alufólia paketteket a család felnőtt férfitagjai vitték el személyesen, míg a lakásukon megjelenő vevők az asszonynak fizették ki az átvett dizájnerdrog árát.

A kiskőrösi rendőrök a család házában tartott kutatás során droggal szennyezett mérlegeket, szívószálat, továbbá az asszony ruházatában több millió forint készpénzt találtak, amit lefoglaltak.

Az ügyészség a család négy nagykorú tagját kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. Emellett a szülőknek kiskorú veszélyeztetése miatt is felelniük kell. A letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Drog, kokaink csíkból halálfej

Drog (Fotó: Unsplash)

Szülői felelőtlenség

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top