nlc.hu
Baba

Veszélyes kihívást ajánlott a kislánynak az Alexa

Veszélyes online kihívást ajánlott az Amazon Alexája egy tízéves gyereknek

Egy anya a Twitteren hívta fel rá a figyelmet, hogy az Amazon Alexája kis híján veszélybe sodorta a tízéves kislánya életét.

Az amerikai Kristin Livdahl valóságos rémálmot élt át, amikor megtudta, hogy az Amazon Alexája milyen kihívást ajánlott a tízéves kislányának. A lány azt kérte az asszisztenstől, hogy ajánljon neki egy online kihívást, amire a következő válasz érkezett:

Csatlakoztassa a telefontöltőt körülbelül félig a fali aljzatba, majd érintsen egy pénzérmét a szabadon lévő csatlakozódugókhoz

Mint kiderült, a kihívásról az ourcommunity.now számolt be még 2020 elején, felhívva a figyelmet rá, hogy egy ilyen veszélyes kihívás terjed az interneten.

Konnektor

Egy amerikai konnektor (fotó: Getty Images)

Az Alexa azonban kizárólag a kihívást olvasta fel, a veszélyre nem hívta fel a kislány figyelmét. Az esetről beszámoló foxnews megkeresésére az Amazon elmondta, hogy a törekvésük az, hogy az Alexa minden felmerülő kérdésre a lehető legpontosabb, legaktuálisabb, legrelevánsabb választ adja az ügyfeleknek, és sajnálják, hogy egy ilyen hiba bekövetkezhetett, és már ki is javították. Kristin Livdahl később Twitteren elmesélte, hogy a lánya szerencsére elég okos ahhoz, hogy ne menjen bele egy ilyen veszélyes kihívásba. Egyébként azért keresett magának online kihívást, mert korábban már próbálkoztak hasonlóval, és olyankor az Alexa valóban vicces és izgalmas fizikai kihívásokkal rukkolt elő. Azóta a cég már felvette vele a kapcsolatot, és jelezték: kivizsgálják az ügyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top