nlc.hu
Baba

Különleges örökbefogadás

Három fiút fogadott örökbe ez az egyedülálló férfi

Egy férfi, aki nevelőszülőknél nőtt fel, örökbe fogadott három fiút, és most olyan apa lehet, akit magának is szeretett volna.
apaság

A 34 éves Barry Farmer, aki nevelőszülőknél nőtt fel, pontosan tudja, milyen érzés magányosnak lenni. 
A saját szülei nem tudtak gondoskodni róla, de nagymamája 5 éves korában magához vette, és végre megtalálta a szerető otthont, amire szüksége volt. Általa inspirálva Farmer úgy döntött, hogy a nevelőszülői rendszerben élő gyermekek előtt is megnyitja szívét és otthonát. A virginiai férfi 20 évesen nevelőapa lett egy helyi ügynökségnél, ma pedig már egyedülálló szülőként neveli három örökbe fogadott fiát – írja a Mymodernmet.
Farmer a The Barry Farmer Morning Show rádiós műsorvezetője először egy 16 éves tinédzsert fogadott nevelőszülőként – hat hónapra. Majd nemsoká újabb hívást kapott. „Megkérdezték, hogy egy másik tinédzserrel akarok-e próbálkozni, vagy legyen inkább egy hét éves gyermek” – emlékszik vissza Farmer. „Arra gondoltam, miért ne próbálkozzam egy kisebb gyermekkel, meglátjuk, hogy fog menni!”

Semmit sem tudott a Jackson nevű kisfiúról, de úgy döntött, találkozik vele.
„Azt hittem, fekete” – emlékszik vissza Farmer. „Amikor odakerültem, ő volt a legfehérebb fehér gyerek, akivel valaha kapcsolatba kerültem.” Így folytatja: „Azt gondoltam: „Hú, ez érdekes lesz.” Fizikai eltéréseik ellenére ők ketten azonnal összebarátkoztak, és Farmer megértette, hogy Jacksonnak csak családra van szüksége. „Annyira szerető és gondoskodó volt” – emlékszik vissza Farmer. „Csak ölelést akart, és hogy apának szólíthasson.”
Jacksont egy másik családnak kellett volna örökbe fogadnia, de amikor elhagyta Farmert, nagyon hiányoztak egymásnak. Farmer, aki akkor még csak 22 éves volt, ekkor döntött úgy, hogy örökbe fogadja Jacksont. „Szándékosan vagy felelős valaki más életéért” – mondja. „Igazi idegenekből indulva hat hónap alatt olyan köteléket építettünk ki, amelyben elég jól éreztük magunkat ahhoz, hogy apa és fia legyünk.”
Nem sokkal azután, hogy 2011-ben véglegesítették Jackson örökbefogadását, Farmer már a családja bővítését fontolgatta. „Úton voltunk visszafelé a bíróság épületétől, és egy kis hangot hallottam a hátsó ülésen, amely azt mondta: „Szóval lesz egy bátyám?” Úgy gondolom, szüksége volt egy testvérre.”

2013-ban Farmer örökbe fogadta az akkor 11 éves Xaviert. Aztán alig több mint egy év múlva a 4 éves Jeremiah-t üdvözölte a családban, majd 2016-ban hivatalosan is örökbe fogadta. Jackson most 19, Xavier 17, Jeremiah pedig 11 éves. A család szívesen megy kirándulni. „Egy csomót nevetünk” – mondja Farmer. „Ez igazán összehozott minket.”

Szülőnek lenni hihetetlenül nagy élmény volt Farmer számára. „Az apaság mindent megadott, amit elképzelem. Ma én vagyok az az apa, akit nekem adhatott volna a sors” – mondja. “Nagyon komolyan veszem azt a felelősséget, hogy az apjuk legyek.”

Farmer arra szeretne bátorítani más embereket, hogy fontolják meg a nevelőszülőket és az örökbefogadást, különösen az idősebb gyerekek esetében, akiket gyakran figyelmen kívül hagynak. „Ez arról a több százezer gyermekről szól, akiknek állandó otthonra és traumás múltjuk lezárására van szükségünk, és arról, hogy hogyan kell több százezer embernek előrelépni és segíteni nekik” – mondja. „Nem kell félni attól, hogy idősebbek. Nekik is szükségük van a megértésedre, az együttérzésedre és az útmutatásodra.”

Az eredeti képeket ITT tudod megnézni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top