nlc.hu
Baba

8 évet vártak babára, egyből 4 lett

8 év meddőség után 3 hónapon belül 4 gyermekes szülővé váltak

Mindig is egy nagy családról álmodtak, most végre valóra vált.
hármasikrek

 

Egy pennsylvaniai házaspár 8 év sikertelen próbálkozás után 3 hónapon belül 4 kisbaba szüleivé váltak. Zac és Brittney Wolfe egy 3 hónapos kislányt fogadott örökbe közvetlenül a megszületése után, 2023. július 27-én. A kisbabát Charlie-nak nevezték el. Négy hónappal később, október 19-én pedig a 32 éves Brittney hármasikret szült – két lányt és egy fiút –, ők mesterséges megtermékenyítés útján fogantak.

Brittney-ék mindig is nagycsaládról ábrándoztak, ez mostanra meg is valósult, ám ehhez emberpróbáló éveket kellett átvészelniük.

A pár 2015-ben házasodott össze, már akkor belevágtak a babaprojektbe, ám amikor egy éven keresztül sikertelenül próbálkoztak, szakemberhez fordultak. Több sikertelen méhen belüli megtermékenyítés (IUI) után áttértek a lombikbébi eljárásra (IVF). Akkoriban mindketten teljes munkaidőben dolgoztak, miközben két órát utaztak a termékenységi klinikára, amellett pedig injekciók és gyógyszerek garmadát kellett megvásárolniuk. „Nagyon sok stressz volt rajtunk emaitt, ez pedig a kapcsolatunkban is sok stresszt okozott” – mesélék a Good Morning America-nak.

A második próbálkozásra Brittney teherbe esett, ám pár héttel később elvetélt. Ezután tartottak egy kis szünetet, hogy érzelmileg és fizikailag is felépüljenek, majd 2020-ban újra elkezdték mindkét kezelést, azonban újabb csalódások érték a házaspárt. Az orvosok ekkor már „megmagyarázhatatlan meddőséggel” diagnosztizálták őket. A 31 éves Zac attól tartott, hogy a 2011-es autóbalesete miatt lehet ez, melynek során deréktól lefelé lebénult.

Miközben folytatták a meddőség elleni küzdelmüket, elkezdték az örökbefogadás lehetőségét is megnézni. Tanfolyamokat végeztek el, hogy készen álljanak egy kisgyerek örökbe fogadására. Egy weboldalt is létrehoztak annak reményében, hogy felfigyelnek rájuk, mennyire vágynak egy kisbabára. Ekkor szembesültek az embrióadományozás lehetőségével, 2022 decemberében pedig megtörtént az első beültetés Brittney-nél, ez azonban sikertelen volt. A vetélés ellenére a házaspár úgy döntött, még egyszer megpróbálja, közben azonban telefonáltak nekik egy örökbe fogadható kisgyerek ügyében.

Wolfe-ék igent mondtak egy várandós nő kislányának az adoptálásra, de közben folytattáka donor embrióval történő kezelést arra az esetre, ha valamelyik lehetőség kudarcot vallana. „Tudtuk, hogy mindkettő nem működik. 50-50 az esély, szóval nekivágtunk” – emlékezett vissza Zac. Áprilisban azonban kiderült, hogy sikeres volt a kezelés, ám Brittney nem egy, hanem három babát vár.

Majdnem kiestem a kerekesszékből” – emlékezett vissza a férj. Annak ellenére, hogy Brittney korábban többször elvetélt, a hármasikres várandóssága nem járt komplikációkkal. Végül a terhesség 30. hetében, október 19-én császármetszéssel hozta világra a három csöppséget, akiket Knoxnak (hálából arról a városról, ahol a sikeres embrióátültetés megtörtént), Noah-nak és Navie-nek neveztek el. Az örökbefogadott kislányukat, Charlie-t pedig arról az étteremről nevezték el, ahol a házaspár először találkozott a kisbaba akkor még várandós anyukájával.

Megcsináltuk!” – nyilatkozta boldogan a házaspár, akik most „fejest ugrottak” négy, 1 év alatti csöppség gondozásába.

(via)

Kiemelt fotó forrása: Good Morning America / YouTube – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top