nlc.hu
Baba

Videó: szoptató anya menti meg a libáját a sastól

Videó: szoptató anya mentette meg a libáját a sastól

Semmi különös, csak egy szoptató anya a gyerekével a kezében elzavar egy libára támadó hatalmas sast.
Szoptató anya karjában a gyerekével, ahogy a libáját elragadó sas után szalad a házuk udvarán

Szürreális jelenet játszódott le a kanadai Brit Columbiában, Saanich egyik házának udvarán, ahol Cait Oakley és családja háziállatként két libát és több csirkét tart.

Az egyik libájuk, Frankie igazi sztár, saját TikTok-oldala is van, nemrégiben viszont életveszélyes helyzetbe került: egy sas megpróbálta elragadni.

Ám ekkor gazdája egy szál bugyiban, a szoptatást megszakítva, gyerekével a karjában rohant ki a házból, hogy megmentse a libáját a sas karmai közül. Minderről a videós kapucsengő készített felvételt: 

@frankythegoose We have lost 3 chickens in the last week from what I was told was eagles which I believed hawks were preying on them but watch Frankie (our female goose) get taken. Mama bear mid breast feeding protecting her sweet Frankie. Officially living at a zoo 🦅 #nature #geese #eagle #eagleattack #yyj #victoriabc #eagles #mamabear #geeseofinstagram #eaglesofinstagram #canadasnature #naturechannel ♬ original sound - Mikey

Szerencsére a sas végül elengedte a libát, így az állat megmenekült. A támadó madár egyébként valószínűleg egy fehérfejű rétisas volt, a faj az Egyesült Államok nemzeti jelképének számít.

Oakley a videóhoz azt írta, hogy az elmúlt héten három csirkét vesztettek el, feltételezhetően sasok vagy sólymok vitték el őket. Így már egyáltalán nem meglepő, hogy ekkora hévvel rohant a ragadozó madár után, de bátorsága és gyors reakciója mindenképpen elismerésre méltó. 

Nemrégiben egy másik különleges eseményről írtunk, amelynek egyik résztvevője egy sas volt. Ott felcserélődtek a szerepek, és egy mezei nyúl ráugrott a parlagi sas hátára. 

(24.hu)

(Kiemelt kép: TikTok/frankythegoose)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top