nlc.hu
Baba

Mentőket hívott édesanyjához egy négyéves fiú, ezzel megmentette az életét

Hétköznapi hős: egy telefonhívással mentette meg édesanyja életét egy négyéves ausztrál kisfiú

Gyorsan kamatoztatnia kellett a frissen megszerzett tudását a kicsi Montynak.

Napokkal azután, hogy megtanulta, mit kell tenni vészhelyzet esetén, a négyéves Monty megmentette édesanyja életét, aki rohamot kapott. Miután a kisfiú látta, hogy édesanyja összeesett, azonnal hívta a mentőket, és az ablakban integetve várta őket, írja a BBC

A kisfiú végig higgadtan viselkedett, és az ő segítségével sikerült megbizonyosodni arról, hogy az asszonynak görcsrohama volt. Az egyik mentős szerint az, hogy Monty ilyen talpraesett volt, nagyon sokat számított, mert ha valaki beveri a fejét, amikor összeesik vagy hosszabbra nyúlik a roham, annak komoly következményei lehetnek. 

Monty édesanyával és két mentőssel

Fotó: Ambulance Tasmania/Facebook

A kisfiúnak édesanyja, a nővérként dolgozó Wendy Cocker mutatta meg, hogyan kell kihívni a mentőket a lezárt és a nem lezárt telefonról. A asszony szerint egyébként gyermeke ugyan tisztában van azzal, hogy jót cselekedett, nem tulajdonít nagy jelentőséget a szerepének, amikor például a nagymamája szuperhősként köszöntötte, csak annyit mondott, ő nem szuperhős, csak hősiesen viselkedett.

A kisfiúra egyébként nemcsak a családja büszke, az édesanyjához kiérkező mentősök a napokban egy emléklappal ajándékozták meg Montyt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top