nlc.hu
Szabadidő

Önkéntes mesemondó lett egy hétéves amerikai kislány

Idősek otthonába jár felolvasni egy hétéves kislány, mindenki rajong érte – videó

Maggie Kuznia magától találta ki, hogy önkéntes mesemondó lesz.

A hétéves Maggie Kuznia imád olvasni, de úgy tűnik, azt még jobban szereti, ha a történeteket mással is megoszthatja. A kislány hetente egy-két alkalommal megpakolja a hátizsákját, és ellátogat a minnesotai East Grand Forks nyugdíjas otthonába, hogy az ott lakóknak olvashasson fel.

Az első alkalom óta állítólag nagyon sokat fejlődött, egyre szebben olvas hangosan, és persze nagyon sok új barátra is szert tett, akik izgatottan várják a kis mesemondót, írja a My Modern Met.

De hogyan indult közös történetük? Maggie Kuznia édesanyja, Tiffany az otthonban dolgozik, és gyakran viszi magával kislányát. Egyik nap, amikor mondta neki, hogy pakoljon oda egy kézi játékkonzolt, hogy le tudja foglalni magát, Maggie azt mondta, ő inkább könyveket vinne magával, hogy legyen mit felolvasni az időseknek. 

Maggie Kuzniának már „törzsvendégei” is vannak, nekik minden héten tart felolvasást, és miután végeztek az aznapi történettel, közösen játszanak vagy színeznek, tulajdonképpen unokaként tekintenek a kislányra. Pedig annyira szívesen időzik az otthon lakóinál, hogy édesanyjának ügyelnie kell arra, hogy ne essen túlzásokba. 

Nagyon ügyes. Magam is tanítottam elsősöket olvasni, és nagyon kevesen voltak, akik ilyen jók voltak

– meséli Maggie egyik barátja, Patti Griggs, aki korábban pedagógusként dolgozott.

Az idős hölgy azt is elárulta, korábban egy olyan könnyvel lepte meg a kislányt, amiről azt gondolta, kihívást jelent majd a számára, és ez segít majd neki tovább fejlődni, de a nehezebbnek gondolt szöveg meg sem kottyant a kislánynak, a két barát pedig most egy közös könyvön dolgozik. 

Maggie Kuznia és egy idős asszonynak olvas

Fotó: KARE 11/Youtube

A kis Maggie Kuznia reméli, hogy a példája ragadós lesz, és más gyerekek is kedvet kapnak ahhoz, hogy idősekhez járjanak felolvasni.

Mindenki szereti, ha a figyelnek rá, ha úgy érzi, különleges

jegyezte meg Griggs, aki a többi lakóval együtt nagyon örül annak, hogy ilyen kapocs alakult ki náluk a különböző generációk között. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top