nlc.hu
Szabadidő

Cuki cicákkal van tele ez a kedves kis könyvesbolt

Macskarajongók álma ez a francia könyvesbolt

Örökbefogadott cicák aranyozzák be a vásárlók napját.

Idén júniusban nyitottak meg kapuit Franciaországban a Mon Chat Pitre nevű könyvesbolt, amelynek különlegessége, hogy az olvasnivalók válogatása közben a látogatók hat cuki macskára bukkanhatnak a polcok között – írja az Oddity Central.

Az üzletet Solène Chavanne és Jean-Philippe Doux, két egykori tévériporter alapította. Szerettek volna valamilyen különlegességet a könyvesboltba, mivel pedig imádják a macskákat, hat cicát fogadtak örökbe, akiket megtettek tiszteletbeli kollégának.

Az ötlet annyira bevált, hogy még a francia tévétársaságok is egymásnak adták a kilincset, hogy megörökítsék a doromboló irodalmárokat. Sőt, sokszor előfordul, hogy úgy jönnek be az utcáról emberek, hogy igazából nem is akarnak könyvet vásárolni, csak a cukiskodó cicákat dögönyözik meg egy kicsit. 

Az üzlet tulajdonosai gondolnak a többi gazdira váró jószágra is, így, ha valaki nagyon odavan a cicákért, tájékoztatják, hogy melyik menhelyről fogadhatna örökbe egy saját macskát otthonra. A bolti macskáknak egyébként megvan a lehetősége, hogy elvonuljanak, ha már telítődtek az emberek szeretetével: a különbejáratú cicaszobába ugyanis a vásárlók nem léphetnek be.

A világ legcukibb könyvesboltjában cicák várják a vevőket

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top