nlc.hu
Baba

Most hétvégén nem lehet szülni a Szent Imre kórházban

Ezen a hétvégén nem lehet szülni a Szent Imre kórházban

A kórház azt javasolja, hogy a hétvégén más kórházakba menjenek azok a nők, akik náluk szültek volna.

Honlapján tájékoztat a Szent Imre kórház arról, hogy szeptember 16-án 0 órától 18-án reggel 8 óráig az intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályán a betegfelvétel szünetel – vette észre a HVG.

Csecsemő alszik az anyukája karjában.

Fotó: Pixabay

A kórház közleményében más egészségügyi intézményekbe irányítja át a kismamákat. Azt írták:

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 53120-2/2022/EÜIG számú kijelölő határozata alapján kérjük, hogy megindult szülés vagy akut nőgyógyászati panaszok esetén az Észak-Közép-budai Új Szent János Kórház, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központ, illetve a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet valamelyikét keressék fel ellátás céljából.

A közlemény szerint a betegfelvétel átmeneti szüneteltetésére „az osztály túlterheltsége, a területileg nem a kórházunkhoz tartozó, megnövekedett nagy számú átjelentkezések és a megbetegedések miatt kialakult, személyi feltételek átmeneti hiánya miatt” van szükség.

Varga-Damm Andrea, a ReforMerek párt politikusa közösségi oldalán azt írja, a veszprémi és a szombathelyi kórházban is hasonló a helyzet.

Augusztusban a tatabányai Szent Borbála Kórházban szünetelt napokig a szülészeti ellátás  „a nyári szabadságolások miatt”, június elseje óta pedig már egyáltalán nem lehet szülni a Mohácsi Kórházban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top