nlc.hu
Baba

Koraszülött volt, de ma már kitölti a rugdalozóját

Koraszülött volt, de 6 hónap alatt belenőtt a rugdalózójába

A kisfiú fél kiló sem volt, amikor megszületett, de két hónap után hazamehetett a kórházból.

George Kirwanért sokan izgultak. A brit kisfiú ugyanis koraszülött volt. Mindössze 453 grammot nyomott, amikor idén januárban, a 28. héten megszületett. Noha akkor George valósággal elveszett a ráadott rugdalózóban, a közelmúltban készült fotók alapján, az elmúlt hónapokban igencsak belehúzott a kisfiú. Most már ugyanazt a ruhácskát tökéletesen kitölti – számolt be a Metro.co.uk.

Koraszülött lába, amire rá van kapcsolva valamilyen mérőműszer.

Képünk csupán illusztráció. (Fotó: Pixabay)

George édesanyja, Chloe (33) és édesapja, Nicholas (36) nagyon szerettek volna gyermeket, de igen hosszadalmas út vezetett addig, hogy a fiatal nő teherbe essen. Nagyon boldogok voltak, amikor kiderült, hogy családjuk bővülni fog, a várandós időszak azonban nem volt zökkenőmentes.

A 18. héten az kismamának súlyos vérzése volt, majd később koronavírusos is lett. A 28. hétnél tartottak, amikor a vizsgálatok során kiderült, hogy George abbahagyta a növekedést, illetve találtak valamit a kisfiú bélrendszerében is, amit szintén aggasztónak ítéltek a szakemberek. Minden mérlegelve arra jutottak az orvosok, hogy napokon belül világra kell hozni a kisfiút. George olyan parányi volt, hogy a híradások szerint az is fél órába telt, hogy megállapítsák a nemét.

Voltak pillanatok, amikor a szülők a legrosszabbtól tartottak, de a kisfiú szerencsére a szülés után már jól fejlődött és két hónap után haza is mehetett a kórházból. Ma már a súlya majdnem eléri az öt kilót és az édesanyja szerint egy nagyon jókedvű kisfiú.

Idén májusban egy másik kisbabáról lehetett olvasni, aki mindössze fél kilósan jött a világra, de életben maradt. Elsie a manchesteri Royal Oldham kórházban jött világra a terhesség 23. hetében és a kislányt 70 nap után engedték haza a kórházból. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top