nlc.hu
Baba

Fogamzásgátló spirállal a kézben született a baba

Fogamzásgátló mellett lett terhes az anyuka, a baba a spirállal a kezében jött világra

A kismama a tiktokon osztotta meg a sokkoló látványt.
Kisbaba spirállal

Egy 20 éves nő, aki méhen belüli fogamzásgátló eszköz mellett esett teherbe, a TikTokon mesélte el a sokkoló pillanatot, amikor észrevették, hogy a kisbabája a spirállal a kezében született – számolt be a Daily Mail.

Az idahói Violet Quick 19 évesen ment férjhez, és bár a szerelmespár még nem tervezte a gyermekvállalást, alig egy évvel a házasságuk után meglepetés érte őket: kiderült, hogy a lány teherbe esett. Violet és a férje, John egy hete köszöntötték kisfiukat, Rudyt, aki a család állítása szerint a fogamzásgátló spirállal a kezében jött világra.

@nurse.sibyl #duet with @violet_quick Congratulations! cant wait to be back in L&D 🫶🏽 #laboranddeliverynurse #laboranddelivery #nurselife #IUD #iudfail ♬ another one bites the WAM - veggibeats

A kismama a TikTokon tett közzé egy azóta óriási nézettséget generáló felvételt a különös látványról. Elárulta, hogy Rudy még a rutinos egészségügyi dolgozókat is sokkolta, akik mindannyian a kórterembe rohantak, hogy lássák a spirálos babát.

„Az összes nővér bejött, hogy lásson egy babát a spirálommal” – írta Violet a videó alá.

Az anyuka egy későbbi posztban azt is elárulta, hogy elővigyázatosságból döntött úgy, hogy terhességi tesztet csinál, mert az elmúlt két hétben hányingere volt.

„Kilenc hónapig volt a Skyla spirálom, mielőtt teherbe estem, és azért döntöttem úgy, hogy tesztet csinálok, mert körülbelül két hétig hányingerem volt, és időnként hánytam” – mesélte. A teszt azonnal pozitív lett.

Violet akarta elhinni az eredményt, úgyhogy még hat tesztet csinált, ami mind ugyanazt mutatta.

„Miután mindegyik pozitív lett, elmentem a sürgősségire, ahol kiderült, hogy hét hetes terhes vagyok” – magyarázta, hozzátéve, hogy mindenkinek azt javasolja, hogy ha késik a menstruációja, azonnal teszteljen.

Miután elterjedt a felvétel, amin az újszülött baba a spirált szorongatja apró öklében, sokan elgondolkoztak azon, hogy a méhen belüli fogamzásgátló eszköz valóban olyan biztonságos-e, mint hisszük.

A kutatások szerint a spirál a fogamzásgátlás egyik leghatékonyabb formája, több mint 99 százalékos sikerességi arányával, ami azt jelenti, hogy évente 100 spirállal rendelkező emberből kevesebb mint egy esik teherbe. Nagyon ritka esetekben előfordulhat, hogy valaki a használata közben teherbe esik, ennek a leggyakrabban az az oka, hogy az eszköz nem jól lett felhelyezve.

Ha valaki méhen belüli fogamzásgátló eszköz mellett esik teherbe, nagyobb a valószínűsége a komplikációknak: felléphet vetélés vagy méhen kívüli terhesség is. Ritkán, de előfordulnak a Violetéhez hasonló esetek is, amikor a babavárás minden probléma nélkül zajlik le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top