nlc.hu
Baba

Videó: közúton motorozott a 4 éves kisfiú Egerben

Videó: közúton motorozott egy 4 éves kisfiú Egerben

Az apa megengedte a 4 éves gyerekének, hogy közúton vezesse a motort.
Egy 4 éves kisfiú motorozik Eger egyik utcájában

A büntetőeljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről döntött az Egri Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki Eger egyik utcájában megengedte a 4 éves gyerekének, hogy motort vezessen.

Az eset még 2020 tavaszán történt Eger egyik csendes utcájában, amelyik egyébként általában forgalommentes. A motorozó gyerekről egy autó fedélzeti kamerája készített videófelvételt:

Az 50 köbcentiméteres motor – ami segédmotoros kerékpárnak minősül – kimondottan gyerekek számára készült, a fiú védőfelszerelést viselt, az apa pedig folyamatosan mögötte haladt. A gyerek azonban közúton ment a motorral. Mivel az apa a koránál fogva a vezetésre alkalmatlan 4 éves gyereknek átadta a motort – hogy közúton vezesse azt –, járművezetés tiltott átengedését követte el.

Az ügyészség nem emelt az apával szemben vádat, hanem „próbaidőre” felfüggesztette az eljárást egy évre. Ha ez az idő eredményesen telik el (újabb bűncselekményt nem követ el), a férfivel szemben az eljárást az ügyészség megszünteti.

Hasonló esetek korábban inkább autóval fordultak elő, írtunk például egy apáról, aki hagyta autót vezetni a 10 éves lányát, sőt még videózta is.

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: Facebook/Magyarország Ügyészsége)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top